Ābolu ievārījums ar kanēli

Apollo

Ābolu ievārījums ar kanēli

Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 2 kilogrami ābolu
  • 600 grami cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 200 ml ūdens

Pagatavošana:

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs.

Ābolus liek katlā, lej virsū ūdeni un vāra līdz tie ir pajukuši. Ber klāt cukuru un turpina vārīt līdz sāk veidoties biezenis. 

Pievieno kanēli un pavāra vēl nedaudz.

Ievārījumu pilda tīrās burkās un aizvāko.

10 komentāri:

Maate
9 1
Maate
Šī recepte ir klasika, un maniem mazbērniem mīļākais ievārījums.
Bet nu jau vairākus gadus vāru ievārījumu no sīpoliņāboliem ar visu mizu. Lūk kā tas notiek - sagriežu ābolīšus paplānās daivņās, apberu ar cukuru, diennakti nostāv, tad uzvāru līdz pirmajam burbulim, atdzesēju, atkal uzvāru, tā 3 reizes, pēdējā reizē pavāra kādas 5 minūtes. Ievārijumam ir fantastiska dzintara krāsa, aromāts, un garša, ko piedod tieši miziņas. Daiviņas ir neizšķīdušas, un līdz ar to ir ideāla (atšķirīga) konsistence... Labi noder saldajās bulciņās! Pamēģiniet, jums patiks!
Atbildēt Ziņot!
Maate
6 1
Maate » garšīgi Parādīt diskusiju
Jā, āboli ar pīlādzīti ir ļoti garšīgs ievārījums, un pīlādžu šogad ļoti daudz! Man gan nav tāds audzētavas, bet es to pašu parasto iemetu uz dienu saldējamā kamerā , tad pazūd rūgtums, un pīlādzis paliek garšīgāks. Taisu arī tīru želeju, noder gan ziemā pie tējas, gan laba piedeva siera platei!
Atbildēt Ziņot!
garšīgi
3 2
garšīgi Parādīt diskusiju
šogad savārīju ābolus ar pīlādžiem, ne meža, bet tā saucamajiem saldajiem no audzētavas, kuri tāpat ir parūgti un jāmērcē pirms vārīšanas dažas stundas. Ļoti, ļoti garšīgi. Vēl pamēģināju bumbierus ar pīlādžiem, piešāvu kādu sauju smiltsērkšķus, vienkārši super. Pīlādžus pirms likšanas katlā mazliet sablenderēju. Iesaku pamēģināt!
Atbildēt Ziņot!
sieviete
3 4
sieviete Parādīt diskusiju
Nevajag ābolus ar kanēli un brūklenes ar vaniļu!
Vajag ābolus ar būklenēm un brūklenes ar āboliem! :)))
garšīgi ..mmmm
ja daudz ābolu - tos var cept cepeškrāsnī ar cukuru krējumu un kanēli
Atbildēt Ziņot!
bass
3 4
bass
Nu, marinētas sēnes ir toč labāks par šito brīnumu.
Atbildēt Ziņot!

Only registered foreign users can post.

Vēl par tēmu

Citi kanāla «Receptes» raksti: