Brūkleņu ievārījums ar vaniļu

Apollo

Brūkleņu ievārījums ar vaniļu

Foto: Panthermedia/Scanpix

Recepte no grāmatas «Konservēšanas rokasgrāmata», Iveta Galēja; apgāds «Zvaigzne ABC».

Nepieciešams:

  • 1 kilograms brūkleņu
  • 250-300 grami cukura
  • 250-300 ml ūdens
  • 1-2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 4 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas

Nepieciešams:

Brūklenes ieber katlā un samaisa ar pārējiem produktiem. Tad uzvāra un uz vidēji lielas uguns maisot vāra 5 - 10 minūtes.

Ievārījumu karstu pilda burkās. Burkas aizvāko un uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.

10 komentāri:

Maate
7 1
Maate Parādīt diskusiju
Mana garšviela pie brūklenēm ir krustnagliņa, tā darīja mana vecāmāte, un tā daru es.
Brūklenes vienas pašas gandrīz nekad nevāru, ja vāru, tad pilnīgi bez cukura, tās parasti izmantoju mērcēm, un pēc vajadzības tad lieku klāt ko vajag.
Šis ievārījums būs stiprs, bet ļoti labi noderēs kūkās, tortēs, kārtojumos, un desertu pārliešanai.... Diemžēl dēļ vaniļas nebūs lietojams pie gaļiņām....
Atbildēt Ziņot!
Anonīms
8 2
Anonīms
Šitā samaitāt brūklenes!
Atbildēt Ziņot!
sieviete
6 1
sieviete Parādīt diskusiju
man šobrīd uz plīts vārās brūklenes ar āboliem
Atbildēt Ziņot!
999
6 2
999
Pārāk kreftīgs.
Atbildēt Ziņot!
haha
7 4
haha
Nevarēja izdomāt, ar āboliem-antonovku!?
Tā nu rakstīts Brežņeva izdotajā kulinārijas grāmatā,pārdošu par 11 000 .00 EUR!!!
Izdota 1953.gadā!!!
Labi saglabāta.
Atbildēt Ziņot!

Only registered foreign users can post.

Vēl par tēmu

Citi kanāla «Receptes» raksti: