Krāsnī cepts lasis ar pesto un sviesta mērci

«Apollo»

Krāsnī cepts lasis ar pesto un sviesta mērci

Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 4 ēdamkarotes pesto
  • 100 grami mīksta sviesta
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 4 laša filejas
  • 1 tējkarote svaiga citrona sulas
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Cepeškrāsni liek sildīties uz 200 grādiem.

Nelielā bļodā sajauc kopā pesto un mīkstu sviestu. Piespiež ķiploka daiviņu un kārtīgi samaisa.

Uz cepamās plātnes izliek foliju. Kārto virsū laša filejas gabaliņus. Pēc garšas pārkaisa sāli un piparus. Pārlej pāri citrona sulu.

Uz katras filejas liek virsū divas tējkarotes pesto un sviesta maisījuma.

Cepamo plātni liek cepeškrāsnī un gatavo 10 minūtes.

27 komentāri:

sieviete
9 0
sieviete Parādīt diskusiju
laša fileju gāzes plīts cepeškrāsnī var garšīgi pagatavot pievienojot dažādus dārzeņus un garšvielas - nevajag ākstīties pakaļ svešām tautām :))
Atbildēt Ziņot!
specis
6 0
specis
Tiem,kas ēd lasi,sviestu un pesto ,krāsns nemaz nav.Normāli cilvēki cep speķi ar sīpoliem pannā uz plīts un viņiem pestošanās i prātā nenāk.
Atbildēt Ziņot!
Z
5 0
Z
Uz pannas ātri un tikpat garsīgi, 2 minūtes cep no vienas puses, 2 no otras. Kāda jēga ņemties ar tām cepeškrāsnīm, ja var atri un labi izcept uz pannas.
Atbildēt Ziņot!
Rodžers Klimpa
5 1
Rodžers Klimpa » Heijā ! Parādīt diskusiju
Žila bila babuška s televizaram.
Atbildēt Ziņot!
sieviete
8 3
sieviete Parādīt diskusiju
priekš kam mums latviešiem vispār vajadzīgs šāds .....ds?
ja vasarā dārzā savu zaļumu pa pilnam - visi garšīgi un smarža laba - pievieno cik vajag un katram ēdienam piemērotu!
Šis sūda baziliks normāli spēj izaugt tikai siltumnīcā - dārzā viņu apēd kaut kādi knišļi - nomocījos vienu gadu - tonnu "decis" indes salēju virsū....kāda tad vispār no viņa jēga?
Atbildēt Ziņot!

Only registered foreign users can post.

Vēl par tēmu

Citi kanāla «Receptes» raksti: