Rudens ābolu našķis

«Apollo»

Rudens ābolu našķis

Rudenim piestāv smaržīgi, cepti āboli un silta kanēļa smarža. Karlīna Latsone, bloga «Ir.Bene» autore, piedāvā vienkāršu kāruma recepti, kas priecēs mājiniekus un patīkami pārsteigs ciemiņus. 

«Šogad rudens ir ražīgs – lutina ar kārdinošiem un sulīgiem āboliem. Diendienā ēdam svaigus augļus, tomēr dažkārt tie paliek pāri, un tad jādomā receptes dažādībai. Viena no tām ir cepti āboli - bērnības našķis. Variāciju ir bezgala daudz, taču mans pēdējā laika labākais atklājums ir āboli, kas pildīti ar šķiedrvielām un proteīna bagātu musli,» stāsta Latsone.

«Cepšanai iesaku izvēlēties pašmāju ābolus, turklāt – pēc iespējas skābākus. Liesāka alternatīva saldajam krējumam ir grieķu (bezpiedevu) jogurts, savukārt medus vietā var lietot kļavu vai agaves sīrupu.»

Nepieciešams (6-8 personām):

  • 6-8 āboli
  • 4-5 ēdamkarotes «Graci» mušļa «Tievais»
  • 50g sviesta
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 150 ml saldā krējuma
  • tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

Sagriez ābolus uz pusēm, izņem serdi, pildi ar musli. Izkausē sviestu, sajauc ar medu un kanēli, pārlej pāri pildītajiem āboliem un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes. Noslēgumā saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru.

Pārlej ar masu ābolus un pasniedz karstus.

26 komentāri:

Anonīms
40 2
Anonīms
Bildē izskatās BAISI.
Atbildēt Ziņot!
īpaši stulbs
33 3
īpaši stulbs Parādīt diskusiju
Izskatās, ka bomži pa musorņiku būtu ālējušies.
Atbildēt Ziņot!
kurmjaēdiens
27 4
kurmjaēdiens
tak medu karsēt 180 grādos pilnīgs jukums.
sen visas labās īpašības zudušas.
Atbildēt Ziņot!
āpsis
22 3
āpsis » īpaši stulbs Parādīt diskusiju
un uz tualetes papīra salikuši lielo atradumu.
Atbildēt Ziņot!
­
12 1
­ » Lepojos būt homofobs Parādīt diskusiju
berdrinker, es točna neiesaistos recepšu aprunāšanā, jo es neesmu pavārs, gatavoju sev un cik labi sanāk tik sanāk. nevienu mācīt negribu un netaisos pa recepšu līniju strīdēties.
bet kāpēc šitā izkārnīšanās sarp jums pavāriem ir vajadzīga? jūs abi čakarējat virtuves sadaļu ar savstarpējiem ap****anas komentāriem. kāpēc tas vajadzīgs?
pretīgi lasīt taču.
Atbildēt Ziņot!

Only registered foreign users can post.

Vēl par tēmu

Citi kanāla «Receptes» raksti: